Haderslev skal have ny borgmester

Haderslevs Venstre-borgmester H.P. Geil har torsdag eftermiddag meddelt, at han ikke genopstiller ved kommunalvalget til november næste år.

H.P. Geil fylder 64 år til november - og efter 30 år i kommunalpolitik vælger han nu at stoppe.

- Alting har sin tid - og nu har jeg valgt min udgang på en lang politisk indsats. Jeg havde lovet min partiforening at give besked inden den 1. oktober. Det er nu gjort, så Venstre kan vælge ny borgmesterkandidat på opstillingsmøde den 17. november, siger H.P. Geil til TV SYD.

I 1990 blev han valgt til kommunalbestyrelsen i den daværende Gram Kommune og blev samme år borgmester, hvilket han var frem til kommunens sammenlægning med Haderslev Kommune i 2006.

Geil blev den første borgmester i den nye storkommune, hvorefter han  tabte borgmesterposten til socialdemokraten Jens Christian Gjesing, inden H.P. Geil gjorde comeback i 2014.

- Jeg har stået i spidsen for Gram Kommune i 16 år og nu Haderslev Kommune i 12 år efter at være viceborgmester i fire år. Det har været en spændende tid på godt og ondt - mest godt, og jeg har nydt at være på arbejde hver dag. Men det har også slidt på mit private liv, som man som offentlig person må give afkald på i mange situationer, for man er jo på altid, siger H.P. Geil.

En af de sager, som har slidt på H.P. Geil, er det stormvejr, som VUC Syd kom ud i under hans formandsskab, hvor kritikken haglede ned over borgmesteren.

H.P. Geil kan til gengæld glæde sig over bred opbakning til budgettet for det sidste år, hvor han står i spidsen for Haderslev Kommune med tilslutning fra 30 af byrådets 31 medlemmer.

- Fremtidsudsigterne for kommunen har aldrig været bedre med kasernen, flyvestationen og store private anlægsprojekter på plads og i god gænge. Så med den baggrund har jeg valgt ikke at genopstille til kommunalvalget i 2021 og lade yngre kræfter komme til, siger H.P. Geil.

Han fortsætter som borgmester til udgangen af 2021.