Haderslev sparer på de vilde katte

Som led i spare-foranstaltningerne holder kommunen op med at betale for aflivning af herreløse katte. Borgere, der fanger en herreløs kat, skal selv betale 600-700 kroner for at komme af med den.

Haderslev Kommune skal spare 35 millioner kroner, og et beskedent beløb på 50.000 kroner bliver hentet ved at forlange, at borgerne selv skal betale for at slippe af med vilde katte. Det er ellers blevet klaret ved at lade et dyrehospital aflive dyrene, men det er forbi.

Løs problemet selv

Kommunen siger på sin hjemmeside, at Haderslev Kommune ikke længer indsamler vilde katte. Hvis borgerne fanger en vild kat, kan de kontakte et dyrehospital for at få den aflivet.

Kommunen henviser til Dyrenens Beskyttelse og opfordrer folk til at læse hjemmesiden, hvor der står, at "Dyrenes Beskyttelse hjælper katte i nød":
 
- Vi bringer raske, tamme, herreløse katte til internat, hvis de er i nød.
 
- Vi betaler en dyrlæge for at aflive syge, tilskadekomne eller efterladte herreløse katte, der hverken kan klare sig selv eller kan placeres i et nyt hjem.
 
- Vi rådgiver personer, der fodrer katte, om deres ansvar overfor kattene. Når du fodrer en herreløs kat, påtager du dig ansvar og ejerskab for katten og dens killinger. 

Der kommer flere

Kommunens holdning er altså, at folk selv må håndtere problemet. Men Annette Christiansen fra Sønderjyllands Dyreværnsforening synes, det er en dårlig  ide, fordi det vil føre til endnu flere herreløse katte.

Hejsager Dyrehospital har tidligere taget sig af de herreløse katte, der er fanget i Haderslev Kommune. Sidste år var det 330 herreløse katte.