TV der bevæger dig

Haderslev venter på tøvejr

Mange borgere i Haderslev Kommune er rigtig godt trætte af isen på de små veje. Men der er ikke udsigt til, at isen bliver fjernet. Isen er nemlig blevet så tyk, at den slet ikke kan fjernes, før tøvejret kommer til undsætning.

Problemet er, at den tykke is ikke kan saltes væk. For det første er den for tyk, hvis den måler mere end 2-3 cm, som den gør de fleste steder. Men et andet problem er den meget hårde nattefrost, vi har oplevet. Hvis der saltes, når det fryser mere end 8-10 grader, skaber det mere is, fordi det salt, der køres ud, også fryser til, når det er så koldt. 
 

Må blot vente

 
?Vi vil rigtig gerne gøre mere for at komme isen på de små veje til livs, men det kan ikke lade sig gøre. Vi kan ikke salte det væk, og vi kan ikke skrabe det væk, for isen er så tyk, at vores plove ikke kan fjerne den. Det eneste, vi kan gøre, er at vente på, at det bliver mildere i vejret, så isen kan få lov til at tø,? siger Peter H. Lund. 
 

Frost i to uger

Borgerne i Haderslev må altså væbne sig med tålmodighed, der er nemlig ikke udsigt til at vejret slår over i tø. De næste to uger vil der være frost både nat og dag.