Haderslev vil åbne bilisternes øjne

Haderslev og en række andre kommuner i Syd- og Sønderjylland er med, når Rådet for Sikker Trafik igen prøver at åbne bilisternes øjne for det vigtige i at koncentrere sig om trafikken, når de sidder bag rattet.

I en ny undersøgelse blandt bilister, der har været ved at køre galt eller har kørt galt, siger hele 44 procent, at de var uopmærksomme bag rattet.

Alt for mange er optaget af at trykke på deres radio eller GPS, tjekke smartphone eller finde ting i handskerummet.

- Det er bekymrende, at så mange bilister er uopmærksomme bag rattet. Uopmærksomhed er skyld i at alt for mange mennesker betaler den ultimativt højeste pris, når de bliver ramt af en trafikulykke. Derfor sætter vi ind med en kampagne for at få flere til at koncentrerer sig om trafikken, når de sidder bag rattet, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Når man kører med 80 km/t. og kigger væk fra trafikken i blot fire sekunder, så har man bevæget sig 89 meter i blinde. Det svarer cirka til længden på en fodboldbane.

I de kommende uger vil Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension og Kommunerne i Danmark med en fælles kampagne minde flere om budskabet "Kør bil, når du kører bil".

På kommunernes parkeringspladser vil der i kampagneperioden blive sat store plakater op, som skal minde bilister om at tjekke sms, mails, sociale medier og finde ting frem, før de sætter bilen i gear og træder på speederen.

I Haderslev uddelte folk fra kommunen mandag eftermiddag papirposer til bilister. Papirposerne kan bruges til at lægge mobilen i inden kørsel. Derudover skal poserne minde bilisterne om, at kun få sekunders uopmærksomhed fra vejbanen kan have alvorlige konsekvenser.

 

Gode trafikråd: