TV der bevæger dig

Haderslev vil bryde gennem lydmuren

I Haderslev drømmer de om at bryde gennem lydmuren, når det gælder job og arbejdspladser. Derfor mødtes politikere, virksomheder, uddannelser og organisationer på Fighter Wing Skrydstrup.

03:02

Gruppe arbejde i hangaren

En F16 gennembrød måske ikke lydmuren, men lavede en masse larm.

Optakt til dagens seminar.

Lykkes det Haderslev at gennembryde lydmuren.

1 af 5

Haderslev Kommune fik for nylig dumpekarakter i Dansk Industries måling af erhvervsklimaet i kommunen. Med en placering som nummer 90 på Dansk Industris liste over landets 98 Kommuner er der tilsyneladende nok at tage fat på i Haderslev. Og måske derfor var overskriften på indbydelsen: Mission impossible...?

Politikere og ledere fra erhvervsvirksomheder, uddannelser og organisationer satte torsdag hinanden stævne i en hangar på flyvestation i Skrydstrup for at sætte gang i vækst og udvikling. Og som optakt oplevede de en F16 i luften...

Haderslev har et stort antal pendlere. En tredjedel af de erhvervsaktive henter deres indtægter uden for kommunen. Set med kommunale briller kører de den forkerte vej, når de tager på arbejde.

Blandt udfordringerne er også, at de veluddannede unge forsvinder fra kommunen, men dem, der lever på offentlig forsørgelse, bliver tilbage.

Og generelt falder antallet af børn og unge - og dermed antallet af erhvervsaktive.

Kommunen vil i det kommende halve år planlægge en mere offensiv indsats for at få flere arbejdspladser.