TV der bevæger dig

Hans Christian Schmidt: Øv at det skal være lige nu

Transportminister Hans Christian Schmidt fra Vojens var forberedt på, at han må sige farvel til sit ministerium og overlade pladsen til Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance.

Hans Christian Schmidt: Må forlade transportministeriet. Foto: TV SYD

Det er store skiftedag i landets ministerier.  Den nye VKL-regering har skullet skaffe plads til ministre fra de to nye partier i regeringer. Og Hans Christian Schmidt må forlade Transportministeriet, og han vender tilbage til pladsen i folketingssalen, hvor han har haft sæde i 22 år. Han har været minister i sammenlagt ti år.

- Når man har haft travlt med trafikplaner, luftfartsplaner og alt muligt, er det da lidt øv, at det sker nu. Men det hører med til jobbet, at man kan blive nødt til at forlade arbejdet lige pludseligt, siger den afgående minister til TV SYD mandag formiddag.

Han er glad for, at Liberal Alliance har bedt om at få posten som transportminister. Traditionen tro overdrages ministeriet i løbet af eftermiddagen. Og Hans Christian Schmidt har overvejet to gaver til sin afløser.

- Den ene er en æske chokolade. Når vi har lange arbejdsdage i ministeriet – og dem har vi mange af – så er det godt med et lille stykke chokolade ved spisetid. Det får han brug for den første tid.

Hans Christian Schmidt har befundet sig godt som transportminister. En post, der plejer at være øretævernes holdeplads.

- Jeg har haft travlt med oprydning: Femern, postvæsenet og ny taxa-lovgivning. Heldigvis har jeg kun mødt positive mennesker .

Der er flere sager, som han gerne ville have gjort færdig. Men en især:

- Det er Hærvejsmotorvejen, hvor alle tegninger, pengene og det hele er klart. Den kan Ole Birk Olesen få lov at køre i mål. Men de ærgrer mig, at jeg ikke fik lov til det.