Har du mistanke om demens?

Stadig flere bliver ramt af demens – nu laver Haderslev Kommune et tilbud til folk med mistanke om demens.

Når det begynder at knibe med hukommelsen, man glemmer ord, aftaler og humøret ændrer sig, så kan det være begyndende tegn på demens. Og hvor går man så hen? Haderslev Kommune er nu klar med et nyt tilbud om åben rådgivning, hvor borgere eller pårørende kan få gode råd og hjælp, hvis de har mistanke om demens.

 - Vi tror, der er mange, der går derhjemme og tumler med nogle ting. Som godt er klar over, at der er noget galt med hukommelsen, men som har svært ved at drøfte det med andre – måske endda deres læge. Her kan de komme til en uformel snak – jeg skriver ikke journal eller registrerer oplysningerne, siger koordinator for Lev med demens Lene Fog Andersen, der sidder klar hver mandag kl. 10-12 i lokale 2a på Bispen i Haderslev.

Haderslev Kommunes tilbud kommer oven på tal fra Videnscenter for demens, der viser, at der i Region Syddanmark i 2015 var 19.176 demensramte over 60 år. I 2040 forventes det tal at stige til 34.153, og det er en stigning på ikke mindre end 44 procent. Tilsvarende stiger antallet af ældre kun med 24 procent, så en langt større del af de ældre forventes altså at blive ramt af demens.

Vil du vide mere om, hvordan det er at leve med demens, så tager programmet Naboer på besøg hos Hans Jørgen og Amalie Johannsen til en snak om deres hverdag med demens. Det er lige direkte tv kl. 15 eller genudsendes kl. 19.55 og 22.40.