Her er kommunen med mindst p-kontrol - og mest

Der er stor forskel på, hvor mange kræfter kommunerne i Syd- og Sønderjylland lægger i kontrol med parkering.

Hvis du parkerer i de syd- og sønderjyske byer, så er der stor forskel på, hvor opmærksom du skal være på at parkere inden for linjerne - og ikke mindst hvor længe du parkerer.

En rundspørge, som TV SYD har lavet blandt de 14 syd- og sønderjyske kommuner, viser nemlig store forskelle i, hvordan kommunerne forvalter de offentlige parkeringspladser.

Haderslev Kommune bruger otte timer om ugen på p-kontrol og er dermed den kommune, der bruger færrest timer.

I den anden ende ligger Horsens Kommune, der bruger 104 timer.

Uanset om man føler, at de er berettigede eller ej, så vækker de små sedler i forruden som regel frustrationer hos bilisterne.

quote

Det er et forsøg på at gøre det lidt mere afslappet at være i Haderslev

Carsten Leth Schmidt (Slesvigsk Parti), formand for Teknik- og klimudvalget i Haderslev Kommune

Det var netop frustrationerne, der førte til, at Haderslev Kommune skar ned på kontrollen på de offentlige parkeringspladser.

- Det var fordi, vi havde en erkendelse af, at desto mere vi kontrollerede, desto mere bøvl havde vi med nogle parkeringsbøder, hvor folk ikke helt forstod, hvorfor de fik dem, siger Carsten Leth Schmidt (Slesvigsk Parti), formand for Teknik- og klimudvalget i Haderslev Kommune.

Det giver mere tilfredse kunder og et bedre ry for byen.

- Vi vil gerne være en kommune, hvor man ikke har mere bøvl end højst nødvendigt, og hvor man kan gå og nyde det, hvis der er god plads. Så det er et forsøg på at gøre det lidt mere afslappet at være i Haderslev.

Flest p-vagter i Horsens

I Horsens er der ansat fem p-vagter til at kontrollere de offentlige parkeringspladser.

- Folk vil rigtig gerne flytte til byen. Det gør, at der er mange biler, og at man også gerne vil parkere i centrum. Derfor tror jeg, det er vigtigt med de her bestemmelser om parkering. Altså to timers gratis parkering, og hvis man så vil parkere længere tid end det, så betaler man for det, siger Martin Ravn (Venstre), formand for Plan- og vejudvalget i Horsens Kommune.

Tidligere var der kun tre p-vagter, men efter ønsker fra erhvervslivet blev der oprustet. Udenlandske lastbilchauffører langtidsparkerede nemlig i industrikvartererne.

Derudover kommer de p-vagter, der fører tilsyn med de private parkeringspladser.

De områder har TV SYD skrevet meget om den seneste tid. Her har bilister følt sig chikaneret af p-vagterne, som i bilisternes øjne har givet dem urimelige p-bøder for at parkere ned til få centimeter uden for stregerne.

P-selskaberne har af flere omgange annulleret bøderne hos de personer, der har stået frem med deres historier.

Hvad de offentlige parkeringspladser angår er Martin Ravn ikke i tvivl om, at det er en god idé med parkeringskontrol - også selvom udgifterne til kontrollen overstiger indtægterne.

- Ved at der er to timers gratis parkering, og parkering derudover skal betales, så sikrer det et flow, der er med til at skabe en gennemstrømning i vores skønne gågade og butikkerne, siger Martin Ravn.