Hold jer fra skovene

Naturstyrelsen opfordrer til, at man holder sig ude af skovene, mens stormen raser og ikke mindst i de efterfølgende dage.

- Det er livfarligt at gå mellem store gamle træer, når det blæser så kraftigt. Og det er faktisk endnu farligere lige nu, fordi mange træer formentlig stadig står lidt løst efter stormen, der ramte landet i oktober, siger kontorchef Mads Jensen, Naturstyrelsen.

Danmarks Meteorologiske Institut lover stærk storm med vindstød af orkanstyrke, og det vil uundgåeligt betyde, at gamle eller syge træer og møre grene vil ramle ned over stierne og skovbunden.

Også Naturstyrelsens egne skovarbejdere vil i morgen blive orienteret om, at de ikke må opholde sig i skoven under den kraftige storm.

-Vi har hundredvis af ansatte, der dagligt arbejder i skoven med at skove træ og sørge for at passe på naturen. Det må de holde en pause med, mens stormen blæser gennem landet, siger kontorchef Mads Jensen.

I dagene efter stormen opfordrer Naturstyrelsen også til, at man begiver sig ud i skoven med stor varsomhed, da store, brækkede og splintrede grene, der sidder fast i trækronerne, pludselig kan rive sig løs og falde mod jorden.

Naturstyrelsen vil løbende opdatere på deres hjemmeside angående situationen i statsskovene.

- Naturstyrelsens hjemmeside