H.P. Geil: Det giver ballade, når man ikke har noget at lave

Haderslevs borgmester mener, det er en almindelig reaktion at lave ballade, når man ikke har andet at lave. Derfor skal der laves et aktivitetshus.

Der skal hurtigst muligt etableres et aktivitetshus til asylansøgerne på asylcenteret ved Vilstrupvej ud for beredskabscenteret i Haderslev. Det mener Haderslevs borgmester Hans Peter Geil (V) efter flere episoder med ballade, hvor politiet har været tilkaldt.

Senest i denne weekend var politiet tilstede ved centret, da en gruppe asylansøgere protesterede mod forholdene på asylcentret ved at lægge sig på Vilstrupvej, der derfor blev spærret.

- Når man ikke har noget at give sig til, så gir det ballede. Det vil det også gøre med danskere. Politiet har været ude tit, fordi der har været episoder, der har eskaleret, siger borgmester H. P. Geil.

Jammerbugt Kommune, der driver asylcentret ved Vilstrupvej, arbejder på at finde et passende sted til aktivitetshuset. Indtil videre har man kig på bygningerne på Kløvervej 67 i Haderslev.

- Når de har noget at give sig til, så vil det for nogen af dem betyde, at de er aktiveret om dagen. Og ligesom når vi andre ikke har arbejde, så laver vi om på nat og dag. Og det er det, der skal til. De skal aktiveres om dagen, så de sover om natten, siger Haderslevs borgmester.

Og ifølge Hans Peter Geil (V), så skal aktivitetshuset etableres hurtigst muligt:

- Indenfor 8 dage. Ellers fører det ikke til noget. Det skal gå hurtigt, for det er nu, vi mangler det.