I træning som pilgrim

Til juni åbner en nye pilgrimsrute ved Haderslev med masser af kilometer til ro og fordybelse. I dag kunne interesserede øve sig i at være pilgrim på ruten.

Dora Aalling er i dag mødt op til arrangemenet ved Camino Haderslev Næs, som begynder i Øsby Kirke med en pilgrimsgudstjeneste ved pilgrimsprægt Elisabeth Knox-Seith fra Lolland Falster. Hun vil gerne høre om den nye pilgrimsrute.

quote

Man lever enkelt, og man har frihed til at gå og tænke de tanker, man har. Og så den der langsommelighed - alt går helt ned i tempo, og det tror jeg nok, man har brug for i et samfund som vores

Dora Aalling, sygeplejerske, Haderslev

For Dora Alling elsker at gå. Hun har prøvet de 800 berømte kilometer - Caminoen - i Nordspanien. En tur der tog fire uger, og som hun nød. 

- Det var rigtigt dejligt, og jeg kunne godt finde på at gøre det en gang til, når jeg en gang bliver pensionist. Så vil jeg gerne have lidt længere tid i stedet for de fire uger, vi brugte, fortæller Dora Aalling, der til daglig er sygeplejerske inden for psykiatrien.

På en pilgrimsvandring er det netop først og fremmest tankerne, der tæller, og det er så facinerende, synes Dorte Aalling.

- Man lever enkelt, og man har frihed til at gå og tænke de tanker, man har. Og så den der langsommelighed - alt går helt ned i tempo, og det tror jeg nok, man har brug for i et samfund som vores, mener Dora Aalling.

Efter gudstjenesten er det ud at gå en lille tur på bare to kilometer til Kvistrup. Hele ruten er knapt 100 kilometer lang og runder Aarø i øst og syd om Slivsø i vest.

Hundrede kilometer er ikke langt, når andre caminoer er hundredevis af kilometer lange, men Dora Aalling er ikke bekymret.

quote

Jeg tror, den her rute kan give mig et samme. Man søger ind i sig selv, og tænker de tanker, man ikke når til daglig

Dora Aalling, sygeplejerske, Haderslev

- Jeg tror, den her rute kan give mig det samme. Man søger ind i sig selv, og tænker de tanker, man ikke når til daglig, siger Dora Aalling.