Ishockey: Sønderjyske udligner i DM-finaleserie

Herning var foran 2-0 i kampe i DM-finalerne mod Sønderjyske. Men i aftes vandt Sønderjyske for anden gang i træk.

Spændingen er tilbage i ishockeyens DM-finaleserie, efter at Herning fredag aften tabte 2-3 på hjemmebane til Sønderjyske.

Dermed fik Sønderjyske udlignet til 2-2 i kampe i finaleserien, hvor der spilles bedst ud af syv kampe. Herning har været foran 2-0 i kampe og lignet en dansk mester, men det er vendt lidt på hovedet nu.

I fredagens opgør i Herning blev der ikke scoret et eneste mål i første periode, men der kom til gengæld gang i scoringerne i anden periode.

Sønderjyske scorede hele to gange på 40 sekunder, og så var stillingen lige pludselig 0-2. Kim Lykkeskov og Patrick Asselin lavede målene for udeholdet i en periode, hvor Herning blev ramt af flere udvisninger.

Blot et minut senere i samme periode fik Herning-profilen Lasse Lassen reduceret til 1-2. Lasse Lassen udnyttede et power play til at hamre pucken op i nettaget fra lang afstand.

I tredje periode kæmpede Herning hårdt for at få udlignet, og det lykkedes. Lasse Lassen fandt anfører Anders Poulsen, som scorede til 2-2 otte minutter før tid.

Men Sønderjyske blev ved med at tro på det, og Cory Quirk fik med et listigt skud få minutter før tid gjort det til slutresultatet 3-2 foran de 4117 tilskuere i Kvik Hockey Arena i Herning.

Den femte finalekamp spilles søndag i Vojens, og her kan Sønderjyske for første gang bringe sig foran i finaleserien.