Ishockey: Sønderjyske vinder DM efter målløs finale

Begge hold var bange for at lave fejl i den afgørende DM-finale. Efter overtid kunne Sønderjyske juble.

I Vojens om omegn er de helt sikkert helt og aldeles ligeglade med, at den syvende og afgørende DM-finale i ishockey var en blandet fornøjelse, hvad kvaliteten angik.

Sønderjyske sikrede sig nemlig det danske mesterskab efter en sand gyserfinale fredag aften.

Afgørelsen faldt først i overtiden. Der blev ikke scoret et eneste mål i de planlagte tre perioder af 20 minutter, og så måtte der overtid til.

Her blev Tyler Gottos scoring efter godt 16 minutters overtid guld værd for sønderjyderne, der sikrer sig det danske mesterskab med samlet sejr på 4-3 i kampe i finaleserien.

Der manglede mål fredag aften, men der var masser af drama, nerver og spænding i en totalt udsolgt Scanel Hockey Arena i Frederikshavn.

Og for den sags skyld masser af spænding i Vojens, hvor mere end 2000 sønderjyske ishockeyfans uden billetter til kampen i det nordjyske var samlet for at følge finalen på storskærm.

De fester uden tvivl i stor stil, lige indtil spillerne kommer hjem i bus engang ud på natten til lørdag.

Hjemmeholdet kom ellers klart bedst ud til den afgørende finale. Nordjyderne er kommet skidt fra land i de seneste finalekampe mod sønderjyderne, men denne gang var det frederikshavnerne, der åbnede bedst - uden dog for alvor at blive farlige.

De normalt så aggressive Sønderjyske-spillere virkede hæmmet af kampens betydning og havde i hvert fald ikke fundet det rette spændingsniveau.

Men selv om Frederikshavn var bedst i de to første perioder, så kom gæsterne tæt på scoring sidst i begge perioder.

I slutningen af første periode havde Kim Lykkeskov en friløber, men forsøget på at sende pucken gennem benene på målmand Bryan Hogan mislykkedes.

0-0 før tredje og sidste periode, og det lignede så langt det, det var. En kamp, hvor den mindste fejl kunne ødelægge alt og sende guldet i favnen på modstanderen.

Det kunne aflæses i lidt forkrampet offensivt spil og i spillernes disciplin. Der blev kun givet en tominutters udvisning i kampen. Fejl og dumheder skulle undgås for enhver pris.

Alle de mange tilskuere i Frederikshavn, Vojens og i tv-stuerne fik anderledes god ishockey at se i tredje periode, for selv om det hele sitrede af nerver var der som om, der blev lukket mere op for gassen, og der opstod store muligheder i begge ender.

Men der måtte altså overtid til, inden det blev afgjort. Frederikshavn havde de største chancer i overtiden, men de udnyttede ikke de gigantiske muligheder, og så fik de straffen af Tyler Gotto og Sønderjyske.