TV der bevæger dig

Jagerpilot skriver bog om dramaer i F-16

...Jeg trak i håndtaget til katapultsædet, og op røg jeg ? stadig i total mørke. Små to sekunder senere så jeg, at... Ny bog fra jagerpilot

02:29

Piloter fortæller om deres oplevelser i luften.

1 af 2

Kun få slipper igennem nåleøjet og får muligheden for sætte sig til rette bag sticken i et af verdens mest avancerede jagerfly.

For først gang nogensinde fortæller et halvt hundrede tidligere og nuværende danske F-16-piloter om oplevelser i luften, der har sat deres tydelige spor i hukommelsen.

 

Reception i Skrydstrup

Bogen, der udkommer den 17. oktober, giver et dramatisk, men også refleksivt indblik i missioner over skyerne ? fortalt af piloterne selv ? og understøttet af en lang række unikke luftfotos.

I forbindelse med bodudgivelsen vil der blive afholdt en reception på Flyvestation Skrydstrup.

Midt i et minefelt

(fortsat:) ....min faldskærm heldigvis var ved at åbne sig. Da den åbnede sig helt, trak den min overkrop ud og mit hoved nedad, og under mig kunne jeg se mit F-16-fly krydse perimetervejen.

Jeg så, hvordan understellet kollapsede, og at flyet endelig stoppede på den anden side? midt i et minefelt!

Jeg ventede bare på at høre eksplosionen...

Holy shit

...I samme nu indså jeg, at jeg ville lande kun 10 meter fra flyet på perimetervejen. Jeg landede med et bump på vejen. Fødderne først, så bagen, skuldrene og hovedet. Langt fra nogen perfekt landing.

?Holy shit!? gispede jeg over det ublide møde med asfalten.

Mens jeg kravlede væk, tænkte jeg, at flyet nok ikke ville blive sprængt I luften, når det ikke allerede var det. Så jeg stoppede, satte mig op og kiggede over på mit tidligere så varme, sikre og behagelige kontor fra de 10 foregående timer?

Mere kultur