Jesper Petersen bliver minister i mini-rokade

Jesper Petersen, der er valgt Haderslevkredsen, og hidtil har været Socialdemokratiets politiske ordfører, bliver ny uddannelses- og forskningsminister.

Statsminister Mette Frederiksen laver mandag en mini-rokade blandt sine ministre som følge af, at kulturminister og kirkeminister Joy Mogensen har ønsket at stoppe som minister.

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen udnævnes derfor senere i dag til kulturminister og kirkeminister, og 39-årige Jesper Petersen udnævnes til uddannelses- og forskningsminister.

Jesper Petersen, der er valgt Haderslevkredsen, bliver ny  uddannelses- og forskningsminister.
Jesper Petersen, der er valgt Haderslevkredsen, bliver ny uddannelses- og forskningsminister.
Foto: Thor Hedegaard, TV SYD

Jesper Petersen, der fra 2007 til 2013 var valgt til Folketinget for SF, forlod da sit oprindelige parti, da der opstod intern strid efter Villy Søvndals stop som SF-formand.

Allerede fem måneder efter sit partihop blev Jesper Petersen i august 2013 valgt som Socialdemokratiets finansordfører.

Senere blev han skatteordfører og i 2019 sit partis politiske ordfører, da Mette Frederiksen dannede regering. Allerede da blev han nævnt som et ministeremne.

Med udnævnelsen af Jesper Petersen er der nu to sønderjyske ministre blandt Mette Frederiksens udvalgte, da Benny Engelbrecht, valgt i Sønderborgkredsen, beklæder posten som transportminister på tredje år.

Fik besked under fodboldkamp

Jesper Petersen blev ringet op af statsministeren, da han søndag var dommer i en fodboldkamp med sin lille søn på grønsværen.

- Jeg er glad for tilliden. Det er afgørende, at vi kan tilbyde vore unge gode uddannelsesmuligheder, sagde Jesper Petersen, da han var blevet præsenteret for kronprins Frederik.

Statsministeren præsenterede de nye ministre for kronprins Frederik i Frederik VIII’s Palæ klokken 11.

På grund af situationen i Afghanistan vil der ikke blive gennemført overdragelser i de respektive ministerier i dag. Overdragelserne vil blive gennemført på et senere tidspunkt.

Jesper Petersen

Jesper Petersen har det store smil fremme på den første tur i ministerbilen på vej til præsentation hos kronprins Frederik.
Jesper Petersen har det store smil fremme på den første tur i ministerbilen på vej til præsentation hos kronprins Frederik.