TV der bevæger dig

Jesper Petersen: Pil ikke ved Gram Apotek!

Det lokale folketingsmedlem Jesper Petersen (S) går nu ind i kampen for at bevare Gram Apotek, der er i klemme i forbindelse med planer om nye tilskuds-regler til apoteker i de små byer.

En underskriftindsamling blandt borgerne i Gram har gjort indtryk på Jesper Petersen.

I regeringens forslag til en modernisering af apotekerloven indføres der to nye kriterier for tilskud, som skal tage særligt hensyn til apotekerne i yderområderne. Der skal f.eks. være maksimalt 10 km til nærmeste apotek, apoteket skal kunne nås relativt nemt med offentlig transport, ligesom at der skeles til antallet borgere i området som apoteket forsyner.

Sundhedsministeriet har ikke konkret meldt noget ud vedr. Gram Apoteks tilskud, men lovforslaget har alligevel givet anledning til bekymring og en underskriftindsamling blandt borgere i Gram. De frygter, at det lokale apotek kan stå for skud. Rødding er nemlig det nærmeste man kommer et andet apotek fra Gram, og det ligger lige på grænsen af 10 km. i køreafstand.

- Jeg har nu taget kontakt til Sundhedsministeriet, og givet de gode argumenter. Uden busforbindelse fra Gram til Rødding, og uklarhed om hvorvidt apoteket rent faktisk ligger indenfor eller udenfor 10-km.-grænsen, så tænker jeg, apoteket har en god sag. Det er jo regeringens hensigt at ville sikre god tilgængelighed til apoteker også udenfor de største byer. Jeg håber derfor på et positivt svar, som kan skabe lidt mere klarhed om situationen, siger Jesper Petersen.