TV der bevæger dig

Jobcenter sender personlige oplysninger til den forkerte

Nyt eksempel på datasjusk. Ydelsescenteret i Haderslev Kommune har ved en fejl sendt brev med personlige oplysninger til den forkerte modtager.

Mogens Rerup kan fortælle om flere eksempler, hvor kommunen har sjusket med datasikkerheden. Foto: Hans Lausten

I slutningen af oktober modtog Mogens Rerup en mail i sin e-boks fra Ydelsescenteret i Haderslev Kommune. I brevet stod der, hvordan en anden borger havde fået tilkendt ledighedsydelse, og at han derfor også havde fået tilbudt flexjob.

- Og det er jo ikke noget, der kommer andre ved, siger Mogens Rerup.

Mogens Rerup er pensionist og tidligere socialrådgiver. Selvom han nu hjælper borgere, når de har tvister med kommunen, kendte han intet til den person, der oprindeligt skulle have modtaget brevet.

Jeg tør ikke gætte på, hvor det ender henne. Det ser ud som om, man har så lidt styr på det, at man sender hvad som helst ud

Mogens Rerup, Haderslev

- Jeg tør ikke gætte på, hvor det ender henne. Det ser ud som om, man har så lidt styr på det, at man sender hvad som helst ud, siger Mogens Rerup til TV SYD.

Læs også Sjusk med cpr-numre er en menneskelig fejl

 

Gennem sit frivillige arbejde med borgerne og det offentlige mener han at have oplevet op mod 30 fejl siden 2013. De personfølsomme oplysninger kommer typisk ud til de forkerte modtagere, men han har også set eksempler på fremmede menneskers CPR-numre midt i journaler. Mogens Rerup er i tvivl om, hvordan kommunen kan løse problemet med datasikkerhed. Han tror, at mange af de kommunalt ansatte forsøger at gøre deres bedste.

- De ansatte, der laver mest, laver også flest fejl. Det bliver svært at få problemet løst, men man kan starte med at sige undskyld til dem, det går ud over, siger han.

TV SYD ville gerne høre, hvordan fejlene opstår. Derfor har vi i dag været i kontakt med både Ydelsescenteret i Haderslev Kommune og kommunaldirektør Willy Feddersen. De ønsker ikke at stille op på tv og er endnu ikke vendt tilbage med et skriftligt svar.

Læs også Disse kommuner har sjusket med CPR-numre og personlige oplysninger

 

TV SYD har på det seneste fortalt om flere eksempler på datasjusk, hvor personlige oplysninger er blevet sendt til de forkerte.