John Knudsen klar til lynsag

Den drabs- og voldtægtssigtede John Knudsen har valgt, at retssagen mod ham skal køre uden nævninge. Det betyder en hurtigere proces, og at han sparer penge, hvis han taber sagen.  

Dommeren kommer til at arbejde i ekspresfart, når John Knudsen til efteråret skal for retten i den brutale sag om mordet på Kirsten Bay Andersen.

Den drabssigtede John Knudsen har nemlig valgt, at retssagen skal køre uden nævninge. Det kan spare ham for tusindvis af kroner, hvis han taber sagen.

Det oplyser anklager ved Statsadvokaturen i Sønderborg, Lars Viereck, til Nyhedsbureauet Newspaq.

- John Knudsens forsvarer har meddelt, at han ikke ønsker sagen skal behandles under medvirken af nævninge, så sagen vil køre som en domsmandssag i byretten, siger Lars Viereck.

Helt konkret betyder det, at sagen behandles af en juridisk dommer og to domsmænd, i stedet for af nævninge og tre juridiske dommere. Det vil få betydning for, hvor mange dage retssagen vil vare.

- Det betyder, at sagen vil kunne gennemføres hurtigere, end hvis det havde været en nævningesag, siger Viereck og vurderer, at retssagen vil kunne gennemføres på formentlig to-tre dage.
- Det får dog ingen betydning for spørgsmålet om strafpåstand og strafudmåling, understreger han over for Newspaq.

Forsvareren har ikke givet nogen forklaring på, hvorfor John Knudsen har fravalgt nævningene, men Viereck har et bud.

- Det kan være svært for os at spekulere i, men der kan være økonomiske grunde til, at man fravælger nævninge. Det gør alt andet lige, at sagen kan gennemføres hurtigere, og dermed er det billigere i sagsomkostninger, hvis man måtte blive dømt, siger han.

John Knudsen har tidligere tilstået, at han sidste år dræbte Kirsten Bay Andersen på sin båd og herefter sænkede liget ned i Haderslev Fjord.

Der er endnu ikke fastsat en dato for retssagen, men den forventes at køre til efteråret.