TV der bevæger dig

Julegudstjeneste for de morgenfriske er populært

Allerede klokken 10 kaldte kirkeklokkerne til den første af dagens mange julegudstjenester i Haderslev Domkirke - og den var populær - især hos børnefamilierne.

01:18

Tag med til den tidlige morgen-julegudstjeneste i Haderslev Domkirke med en oplagt præst Sofie Eriksen og masser af børnefamilier.

- Det var rigtig dejligt at være præst i dag med så mange familier i kirken, der er så parate til at høre om det glade budskab om Jesus fødsel, fortæller en smilende Sofie Eriksen, der var præst ved dagens første gudstjeneste i Haderslev Domkirke.

Tidspunktet er perfekt for os med mindre børn.

Philip Arendrup, bankrådgiver, Galten 

Gudstjenesten klokken 10 var populær. Det meste af den store domkirke var fyldt op med især børnefamilier.

- Det var så fin en gudstjeneste og lige i børnehøjde, hvor præsten havde lavet sin prædiken, så også børnene kan være med, så super for os, fortæller Esther Arndrup, der deltog i den tidlige gudstjeneste sammen med mand og to små døtre. Hendes mand Philip Arendrup supplerer:

- Tidspunktet er perfekt for os med mindre børn, så kan vi også nå andet i løbet af eftermiddagen, hvor gudstjenesterne ofte er mere traditionelle, og måske ikke så børneegnede.

Det var så fin en gudstjeneste og lige i børnehøjde, hvor præsten havde lavet sin prædiken, så også børnene kan være med, så super for os.

Esther Arendrup, fysioterapeut, Galten

Selv har præsten også helt små børn, og finder tidspunktet meget passende at komme til julegudstjeneste på.

- Mine børn stod op klokke 05, så de har været vågne i mange timer nu. Faktisk vågnede mit ene barn allerede klokken 02 og syntes, det var tid at stå op, så jeg tror rigtigt mange børnefamilier er helt klar til en tidlig julegudstjeneste, fortæller Sofie Eriksen. 

Der er også julegudstjenester den 24. december klokken 14, klokken 15.30 og klokken 17 i Haderslev Domkirke.