Julehjælp: - Vi vil gerne hjælpe andre i vores situation

Danny Hansen og Liselotte Kristensen har valgt at åbne deres eget loppemarked. Overskuddet går til at give økonomiske trængte familier en god juleaften. Parret ved selv, hvordan det er at sidde stramt i økonomien.

Et lille skilt ved vejkanten viser skriften ’loppemarked fra kl. 10-17 lørdag og søndag’. Danny Hansen og Liselotte Kristensen fra Aabenraa har fået lov at låne Liselottes forældres ejendom i Ørbyhage.

Her har de slå et telt op, hvor de sælger alt fra gamle malerier og legetøj til porcelæn og møbler. Alt hvad de sælger, har de fået doneret af glade givere fra hele Sønderjylland.

- Vi har været i Kolding, Haderslev, Aabenraa og Gråsten for at hente ting. Andre er kommet med dem af sig selv, siger Liselotte Kristensen.

Sammen med sin bedre halvdel Danny har hun valgt at afholde loppemarkedet for at tjene penge til et godt formål. Overskuddet fra loppemarkedet skal ubeskåret gå til at hjælpe økonomiske trængte familier med at få råd til at holde juleaften.

quote

Succesen for os er, at hvis bare vi kan hjælpe en familie, hvis de kan få en god juleaften, så har vi gjort, hvad vi kan. 

Danny Hansen, initiativtager til loppemarkedet

- Vi ved, at det giver god mening, og vi ved, at vi kan hjælpe. Det er derfor vi gør det, og det er det, der får mig til at bruge tid på det, siger Danny Hansen.

Har selv en stram økonomi

Kæresteparret står begge uden jobs, og de kender alt til ikke altid at have råd til mad. Det var faktisk sådan, at de fik idéen til at hjælpe andre.

-Der var en lokal, der sagde, at hun kunne hjælpe os med mad, og så tænkte vi hov, vi kan da også hjælpe, siger Danny Hansen.

For selvom parret også kan kæmpe med økonomien, så vil de rigtig gerne hjælpe andre i samme situaiton. Alle skal have råd til en juleaften, mener de.

- Der er altid nogen, der sidder værre i det. Man kan sagtens hjælpe andre, selvom man selv er økonomisk ramt. Og det er det, som vi forsøger på.

Startede på Facebook

Danny Hansen og Liselotte Kristensen oprettede Facebook-gruppen ’hjælp – jeg har brug for hjælp’, hvor de søgte donationer, men også søgte mennesker, der kunne få gavn af deres gavmildhed.

- På halvandet døgn gik vi fra 75 medlemmer til 175-80, og nu er vi lige knap 450 og der kommer stadig flere til, fortæller Danny Hansen.

Overskuddet bliver brugt på at købe julemad, som parret så vil fordele mellem dem, der søger om julehjælp hos dem. De er godt klar over, at de ikke kan skabe mirakler. At de måske ikke kan hjælpe alle. Men de ved fra deres egen hverdag, at en lille smule også kan gøre en kæmpe forskel.

- Succesen for os er, at hvis bare vi kan hjælpe en familie, hvis de kan få en god juleaften, så har vi gjort, hvad vi kan, siger Danny Hansen.