Karantæne-brøler genåbner nedryknings-spøgelset

En karantæne-brøler i enten DBUs eller Divisionsforeningens administration åbner dagen før sidste superligarunde for, at nedrykningen til 1. division bliver afgjort ved skrivebordet og kan i værste teoretiske fald sende SønderjyskE ned.

Viborg brugte en karantæneramt spiller, da holdet i april slog AGF 3-0. Det kan give AGF en skrivebordssejr og en ekstra chance for at redde sig i Superligaen.

I et nederlag på 0-3 til Viborg FF i april benyttede viborgenserne David Katz Boysen, men Boysen burde have afsonet karantæne i den pågældende kamp. Det oplyser DBU lørdag eftermiddag. Sagen skal nu behandles af fodboldens disciplinærinstans.

Hvis AGF bliver tilkendt en skrivebordssejr på 3-0, som vil være normal praksis i den slags sager, så kan aarhusianerne med en stor udesejr søndag over mestrene fra AaB kravle op over nedrykningsstregen, hvis SønderjyskE samtidig taber stort til FC Midtjylland. Får AGF sejren over Viborg ved skrivebordet, er holdets målscore stadig syv dårligere end SønderjyskEs.

Hvis Sønderjyske får uafgjort mod FCM, så kan AGF ikke indhente sønderjyderne.

AGF har ikke vundet en kamp i de seneste 10 forsøg og kun scoret to mål i de kampe, skal til Aalborg og møde de nykårede danske mestre og pokalvindere fra AaB.

- Tidspunktet er helt vanvittigt. Vi havde trænet for sidste gang, og jeg har lørdag eftermiddag ringet rundt til spillerne for at informere dem om, at kampen mod FCM pludselig er meget vigtigt, siger SønderjyskE-træner Lars Søndergaard til Ritzau.
- Vi har reddet os på fodboldbanen, men hvis vi på grund af noget, der sker på andre hold, ender med at rykke ud, så er det helt vildt, mener han.