Kendte musikere som Anne Linnet skriver nye salmer

230 nye og gamle sange er udgivet i den nye 'Kirkesangbogen'. Sangbogen er et tillæg til salmebogen, og skal gøre salmer mere tidstypiske og moderne.

Ved Reformationsfesten i Haderslev i sidste weekend optrådte en række kendte kunstnere med deres bidrag til sangbogen.

quote

At skrive salmer er som at få det sorte bælte i sangskrivning.

Teitur Lassen, musiker og samlesangskriver, Færøerne

Blandt andre Teitur Lassen, der er international musiker fra Færøerne. 

- At skrive salmer er som at få det sorte bælte i sangskrivning, fortæller han til TV SYD.

Teitur Lassem har udgivet otte forskellige salmer, der handler om at finde og give, morgenbøn og frygten for aldrig at komme hjem.

Ved koncerten i teltet ved Gravene optrådte også Jonas H. Petersen, Jonas Breum og Anne Linnet med deres sange til Kirkesangbogen.

Nye salmer skal hylde fællesskabet

Rasmus Nøjgaard er sognepræst og redaktionsformand på Kirkesangbogen. Ifølge ham, er der langt særlig vægt på, at de nye salmer er folkelige.

quote

Sange og salmer til folket er en Luthersk ide. Han tog sangen fra koret og munkene og lagde den i munden på folket.

Rasmus Nøjgaard, præst og redaktionsfmd. Kirkesangbogen

- Sange og salmer til folket er en Luthersk ide. Han tog sangen fra koret og munkene og lagde den i munden på folket, forklarer Rasmus Nøjgaard.

Det har været vigtigt for udvælgelsen af sangene, at de var til at synge med på. Enkelte klassikere er også med i det nye tillæg, blandt andet 'Lille Messias' af Anne Linnet.

- Salmerne er en samtale til Gud, og de skal være lige til at synge. Vi kender alle tantens sang fra familiefødselsdagen, som er umulig at synge. Den er det modsatte af en salme, siger Teitur Lassen.

Haderslevs biskop, Marianne Christiansen har fungeret som konsulent på det nye tillæg, der kan købes i boghandlen allerede nu.