TV der bevæger dig

Kirkegængere tælles i mandtal

Hvor mange går egentlig i kirke? Det er Haderslev Stift ved at finde ud af, så de tæller løs hver søndag. Tællingen mødt med kritik og skepsis.

04:42

Barnedåb i Taulov kirke (Foto: Asger N. Jørgensen, TV SYD)

1 af 2

Den første sammentælling viste, at i alt 23.800 mennesker har taget del i en eller anden begivenhed i kirkens og sognets lokaler i den første uge.

Det kan være alt mellem en gudstjeneste, et møde, et arrangement eller en kirkelig handling.

Det betyder, at 6 procent af Folkekirkens 392.000 medlemmer i Haderslev Stift i løbet af en uge har deltaget. Mange? Få?

Kirketællingerne har flere steder skabt uro. For det er ikke alle sogne, der kan mønstre ret mange kirkegængere eller andre besøgende og det skaber frygt for, at netop deres kirke senere vil blive ramt af tiltag, som for eksempel færre gudstjenester eller måske endda at kirken bliver nedlagt.

Men kirketællingerne bliver også kritiseret for at være udtryk for, at nogle biskopper er mere optaget af, om der kommer mange i kirken, fremfor kvaliteten. (Se linket "Nej til kirketællinger")

Den første kirketælling i Haderslev stift blev stærkt kritiseret bl.a. i Kristelig Dagblad for at være misvisende. Fordi de 23.800 ikke nødvendigvis var kirkegængere, men lige så godt kunne have deltaget i et kulturelt arrangement i sognehuset. Men det er der rettet op på nu.

00:33 Luk video

Præst Bente Hjul Johansen, Taulov: - Nej, barnedåb er ikke snyd.

Nej til kirketælling. Debatindlæg i Jyllands-Posten

Læs om kirketælling fra Haderslev Stift

Mest sete på tvsyd.dk