Kold træning

Et af 12 SAS Liga-klubber flygter i næste måned væk fra det kolde vejr i Danmark og drager på træningslejr til varmere himmelstrøg for at få den bedste forberedelse til forårssæsonen.

Kun spillerne fra Sønderjyske må blive hjemme, og det skyldes klubbens pressede økonomi, forklarer sportschef Jacob Gregersen.

- Vi skal finde steder at spare, og så hænger det ikke sammen med, at vi skal bruge mellem 250.000 og 300.000 kroner på en træningslejr i Spanien eller Tyrkiet, siger sportschefen.

Han er dog klar over, at det ikke er en helt optimal forberedelse til forårssæsonen for klubben.

- Godt nok har vi en super kunststofbane i Haderslev, men det er selvfølgelig noget andet at være sydpå, hvor banerne er bedre, og så betyder sådan en tur også noget for truppen, fortæller Jacob Gregersen og uddyber:

- Spillerne er sammen på en anden måde på træningslejrene, og de møder nogle træningsmodstandere, som de normalt ikke møder til hverdag. Så der er meget godt ved en træningslejr, det indrømmer jeg, men økonomien er det vigtigste.

Sønderjyske-træner Michael Hemmingsen forsøger at se det positive i, at han og spillerne går glip af en træningslejr sydpå.

- Der er sikkert nogle af spillerne, som er glade for at være hjemme, så de kan være mere sammen med familien, konstaterer Hemmingsen.

Det sydlige Spanien er det mest populære rejsemål blandt de danske klubber. Ni af klubberne drager enten til Cadiz, La Manga, Marbella eller Malaga, mens tyrkiske Belek får besøg af Silkeborg og HB Køge.

Brøndby er i øjeblikket i Johannesborg i Sydafrika, men skal også til Malaga i næste måned.