Kommune tager revanche: Fra ualmindelig grimt til ualmindelig flot

For to år siden var gågaden i Haderslev "pyntet" med et juletræ, som butikkerne i byen ikke ville pynte, fordi det var grimt. Nu kandiderer årets juletræ til at blive kåret som det flotteste nogensinde.

Det er naturligvis lidt en subjektiv opfattelse, hvornår noget er grimt, og hvornår noget er smukt.

Men butikkerne i Haderslev var i hvert fald ikke i tvivl, da årets juletræ for to år siden blev rejst på et af byens torve.

Butikkerne, der hvert år sørger for juleudsmykning, nægtede pure at pynte juletræet og forlangte, at Haderslev Kommune fjernede det igen.

Se forskellen på de to juletræer herover.  Skub slideren til siden.

Historien om det grimme juletræ gav omtale i hele landet. Det kan formanden for Haderslev Butikkerne, Christian Schultz sagtens huske.

- Ja, vi lever godt nok af omtale, men det er ikke lige det, vi gerne vil huskes for, siger han i dag.

Sådan så det grimme juletræ fra 2018 ud. Det blev fjernet dagen efter og endte sine dage på præstegården i Gram.
Sådan så det grimme juletræ fra 2018 ud. Det blev fjernet dagen efter og endte sine dage på præstegården i Gram.

Det flotteste nogensinde

Derfor er det også svært at holde begejstringen tilbage, når der i stedet bliver spurgt ind til årets nye juletræ, der netop er blevet rejst på Gravene.

- Vi har aldrig haft sådan et flot juletræ før, lyder det omgående fra Christian Schultz.

Juletræet på Gravene og endnu et juletræ på Torvet er skænket af to lokale villaejere, der har foræret juletræerne kvit og frit. Haderslev Kommune har fældet træerne og gjort dem klar til at blive pyntet. 

- Træerne er så store, så vi har været nødt til at købe for 20.000 kroner ekstra pærer for at kunne pynte det hele. Det er helt vildt, fortæller Christian Schultz.

Håber på bedre omtale

Allerede nu er der mulighed for at se det flotte juletræ på Gravene i fuld belysning, og Christian Schultz håber, at årets træ bliver et trækplaster for byen.

- Vi er rigtig stolte over, at det ser så flot ud. Det er dejligt og giver forhåbentlig noget bedre omtale end vores juletræ for to år siden, siger Christian Schultz.