TV der bevæger dig

Kommunen: Ikke nemt at redde museer

Haderslev Kommune vil gerne forsøge at hjælpe museer, men får svært ved at finde pengene.

01:51

Allan Emiliussen (V), formand for udvalget for kultur og fritid i Haderslev Kommune, vil gerne forsøge at hjælpe museer. Video: TV SYD

Allan Emiliussen (V), formand for udvalget for kultur og fritid i Haderslev Kommune, vil gerne forsøge at hjælpe museer. Foto: TV SYD

1 af 2

Museum Sønderjylland er i økonomiske problemer. Staten skærer i det årlige tilskud, så museet mangler op mod fem millioner kr. Derfor har museet meldt ud, at det lukker seks afdelinger med mindre kommunerne vil overtage driften.

I Haderslev Kommune, der huser tre afdelinger af museet, ser det sort ud for museernes fremtid. Kommunen har ikke penge til at redde driften, men er dog villig til at forsøge alligevel.

- Vi har ikke umiddelbart de penge. I første omgang tager vi Museum Sønderjyllands beslutning til efterretning. Men når det så er sagt, så har vi selvfølgelig en åbenbar interesse i at undersøge forskellige muligheder for, om museerne ikke kan overleve alligevel, siger Allan Emiliussen (V), formand for udvalget for kultur og fritid, til TV SYD.

Tre afdelinger af Museum Sønderjylland ligger i Haderslev Kommune: Bymuseet, Ehlers Lertøjssamling og Slesvigske Vognsamling.

Mere kultur