TV der bevæger dig

Kongeligt kaffebord på Årø

Programmet for Regentparrets besøg på Årø og i Haderslev den 6. og 7. juni 2013 ligger fast. Først til Årø og senere til Haderslev.

Regent-parret kommer med "Dannebrog", som ikke kan lægge til på Årø, og derfor foregår landgangen ved 10-riden per chalup. Derefter bliver regent-parret kørt rundt i hestevogn.

Hen til et glas vin

Første stop er Årø Vingård, derefter følger Galloway gårdbutik, Brummers Gård - hvor der bliver serveret frokost - Bulladen, Kongsgården, julekirken og forsamlingshuset.

Regent-parret får mulighed for at smage på de lokale specialiteter undervejs, og der bliver sluttet af i forsamlingshuset med et ægte sønderjysk kaffebord.

Derefter sejler regent-parret tilbage til "Dannebrog".

Ud med veteran-tog

Dagen efter lægger kongeskibet til Haderslev. Der er modtagelse klokken 10 på havnen, hvorfra den kongelige karet kører gennem byen, ledsaget af hestegarden. Der bliver et kort ophold ved Domkirken og bagefter modtagelse på rådhuset.

Senere kører Regentparret med veterantog til Hammelev på den gamle jernbaneforbindelse mellem Haderslev og Vojens. Undervejs gøres der kort hold uden for Frederik IX`s Plejehjem, hvor Regentparret ved toget hilser på beboerne.

Frokosten indtages på Tørning Mølle, hvorefter Dronningen besøger Sdr. Otting Skole og byggeriet Søslangen på Haderslev Havn. Prinsgemalen besøger virksomheden Lindab og Slesvigske Musikhus.

Regentparret besøger herefter Udbetaling Danmark og VUC´s nybyggeri på Haderslev Havn. Derefter retur til kongeskibet, hvor der om aftenen er reception for indbudte gæster.