Kontrol af lastbiler for ulovlig affaldstransport og kemikalier

Tungvogncenter Syd gennemfører onsdag en kontrol på motorvej E45 ved rasteplads Ustrup syd for Haderslev af ulovlig affaldstransport og kemikalier.

Siden onsdag morgen har Tungvogncenter Syd fra Sydøstjyllands Politi lavet kontrol af lastbiler på motorvej E45 ved rasteplads Ustrup syd for Haderslev.

Kontrollen går primært på at se efter, om lastbiler kører med ulovligt affald og giftige stoffer, og derfor deltager Miljøstyrelsen i kontrollen. Men også det veterinære rejsehold, Forsvaret, Skat og Beredsskabsstyrelsen er med til dagens razzia. 

Tungvogncenter Syd fra Sydøstjyllands Politi laver kontrol af lastbiler på motorvej E45 ved rasteplads Ustrup syd for Haderslev.
Tungvogncenter Syd fra Sydøstjyllands Politi laver kontrol af lastbiler på motorvej E45 ved rasteplads Ustrup syd for Haderslev.
Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

Ud over at tjekke for farligt affald og kemikalier så får lastbilerne også tjekket bremser, og der bliver set efter, om kørehviletidsbestemmelserne overholdes.

42 udenlandske lastbiler

- Vi undersøgte 49 lastbiler. Heraf var de 42 udenlandske, oplyser politikommissær Stig Simonsen, leder af Tungvognscenter Syd i Vejle. 

Tre lastbiler havde problemer klassifikationen af affaldet, som de kørte med. To udenlandske chauffører blev noteret for overtrædelse af køre-hviletid og et par styikker havde ikke betalt vej-afgift. 

Tungvognscentret kontrollerede også, om lastbilerne har snydt med stoffet ad-blue, som renser udstødningen. 

- Fem havde lavet fusk med det, siger Stig Simonsen. 

Færdselsstyrelsen kontrollerede også lastbilerne på rastepladsen. 25 blev indkaldt til syn. Flere køretøkjer havde problemer med bremserne. 

- Kontrollen ligner dem, vi plejer at lave. Der er meget fokus på bremseprøverne, og det vil der nok være lang tid endnu, siger Stig Simonsen. 

Kontrollen begyndte meget tidligt og fortsatte til middag. 

- Vi prøver at være der på forskellige tidspunkter, så chaufførerne ikke kan vide sig sikre. Og kontrollerne bliver lavet med jævne mellemrum, slutter politikommissæren.