Kræftramte Søren indsamler inventar til skole i Afrika

Søren Søgaard fra Haderslev har fået Netto til at donere butiksinventar til en skole i Senegal.

Sammen med en række alvorligt kræftsyge mænd fra Haderslev er Søren Søgaard gået i gang med at indsamle inventar til en kommende landbrug- og fødevareskole i Senegal.

Da Kiwi-kæderne lukkede, overtog Netto varehusene. Men det grønne inventar passede ikke ind i Nettos gule farve, så inventaret skulle sælges videre.

Men Søren Søgaard fik bremset salget og foreslog Netto, at de skulle sende det til skolen i Senegal. Den var Netto med på.

- Nettos donation betyder faktisk en hel del. Skolen skal genopbygges fra bunden, og den har brug for al den hjælp, som den kan få, siger Søren Søgaard i en pressemeddelelse.

Nettos donerede butiksinventar bliver samlet i containere i Haderslev, hvorfra det bliver fragtet videre til Senegal. Søren Søgaard og hans hold kan af helbredsmæssige årsager ikke selv tage imod containerne i Senegal. I stedet har de samlet en gruppe frivillige i Afrika, som også fremadrettet tager sig af projektmøderne med den senegalesiske regering omkring skolen. 

I alt får skolen i Senegal inventar fra 20 butikker. Søren Søgaards planer for inventaret er, at cirka 50 procent af inventaret bliver solgt for at dække udgifter til fragt og køb af andre materialer til skolen.