Krisen rammer 17 skoler

Haderslev Kommune gennemfører en stor omlægning af folkeskolerne. Tre bliver lukket, og 14 bliver slået sammen til syv fælles skoler.

Skrydstrup skole bliver lukket ved udgangen af dette skoleår. Det står fast, efter byrådet i går vedtog den store omlægning. Politikerne tager fat i skoler over hele kommunen.

Bedst for børnene

Tre bliver lukket. Det er Arnum, Skrydstrup og den lille specialskole Dragen. Derudover bliver 14 skoler ledelsesmæssigt slået sammen til syv fælles skoler. For at styrke fagligheden bliver alle kommunens 7., 8. og 9. klasser samlet på fire-fem skoler. Dermed vil de ældste elever forsvinde fra flere af skolerne.

Tilbage i Skrydstrup er Skolebestyrelsesformand Preben Schmidt forstående overfor beslutningen, men ikke glad. Det er en skam, siger han, for skolen er en af de bedste i kommunen. Men der er ikke børn nok på skolen. Lærerne siger, det er svært at få undervisningen til at lykkes, og det er nok bedst for børnene at lægge skolen sammen med en større skole.

Byrådet har lyttet

Hertug Hans Skole i Haderslev by risikerer at miste sine ældste elever, og det er skolebestyrelsesformand Betina Lau imod. Men ellers er hun tilfreds, fordi politikerne har lyttet til nogle af de indsigelser, der er kommet fra forældrene.

Det første ændringsforslag vedrørende Hertug Hans Skolen blev faktisk mødt med mange protester, stormøder og demonstationer. Det førte til en ændring af forlaget, især hvad angår tidsplanen.

Aftalen i byrådet berører hver tredje elev i kommunen.