Kristina modtager julehjælp: Det betyder alt

Søndag delte Dansk Folkehjælp julekasser ud til enlige forsøgere på overførselsindkomst. Men der er flere ansøgere, end der er kasser.

Antallet af henvendelser om at kunne få en julekasse fra Dansk Folkehjælp er næsten fordoblet på bare ét år.

I Haderslev blev der søndag delt 52 kasser ud. En af modtagerne er Kristina Willumsen, der tog sin lille datter med, da kassen skulle hentes.

quote

Det er kunne give hende en god jul, det betyder alt.

Kristina Willumsen, kontanhjælpsmodtager.

- Det at kunne give hende en god jul, det betyder alt, siger Kristina Willumsen til TV SYD.

Hun forklarer, at kontanthjælpsreformen er en af grundene til, at hun har søgt om en julekasse.

- Det er vigtigere, at hun får et par nye vintersko eller et eller andet. Hun går trods alt i børnehave, og tøjet bliver slidt. Så det gør altså meget, at der er nogen, der har lyst til at hjælpe på den her måde, siger Kristina Willumsen.

Men det er ikke alle, der, ligesom Kristina Willumsen, har fået lidt ekstra hjælp til juletiden.

Tal for Dansk Folkehjælps afdelinger i TV SYDs sendeområde

Formand: Ikke rart at give afslag

På landsplan har Dansk Folkehjælp modtaget 45.433 henvendelser om julehjælp.

Efter et rekordgodt indsamlingsår kan Dansk Folkehjælp give 9.540 familier hjælp, hvilket er rekord. Men samtidig er der stadig 4.740, der fik afslag.

I Haderslev har Dansk Julehjælp haft 88 ansøgere, men der blev som skrevet tidligere kun delt 52 kasser ud.

quote

Det er slet ikke rart. Du sidder jo og tænker på, om de nu får hjælpen et andet sted fra, eller om du kunne have gjort noget mere.

Tina Luxhøj, formand for Dansk Folkehjælp i Haderslev. 

- Det er slet ikke rart. Du sidder jo og tænker på, om de nu får hjælpen et andet sted fra, eller om du kunne have gjort noget mere, siger Tina Luxhøj, der er formand for Dansk Folkehjælp i Haderslev, til TV SYD.

Så sent som dagen før uddelingen havde hun en grædefærdig kvinde i røret.

- Jeg havde kvinde i telefonen, der ikke regnede med, at hun selv skulle søge, men at hendes sagsbehandler gjorde det for hende. Da hun fandt ud af, at jeg havde delt ud, og der ikke rigtig var noget at gøre, så begyndte hun at græde, siger Tina Luxhøj.

Hun forklarer, at dem, der søger om hjælp, ofte prioriterer at købe en gave til deres børn fremfor julemad og andre godter, som kassen indeholder.

For at kunne modtage julehjælp skal man være enlig forsørger på overførselsindkomst og have hjemmeboende børn under 18 år.