Lærke skal stoppe volden og uroen

En nyansat hotspotchef skal hjælpe Haderslev Kommune med at nedbringe uroen og kriminaliteten hos de unge.

Det seneste års tid har Haderslev by været hårdt ramt af uro. Men det skal være slut nu, siger Haderslevs nye hotspotchef.

- De unge skal kunne hænge ud, hvor de vil. Det er vores opgave at sørge for, at rammerne er trygge for dem, siger Lærke Mogensen.

Lærke Mogensen er kriminolog. Hun er blevet ansat i en ny stilling i Haderslev Kommune, hvor hun skal være med til at få styr på uroen i byen.

- Jo længere vi kan udskyde deres alkoholdebut eller rusmiddeldebut, jo større sandsynlighed er der for, at de ikke kommer ud i anden kriminalitet og mistrivsel, siger Lærke Mogensen. 

quote

Vi vil gerne have, at de unge får det ud af det, at de begynder at forholde sig til nogle ting så tidligt, at det bliver en del af deres kerne. Så de får nogle værktøjer de kan hive op i en eller anden situation. Gør dem robuste til at stå imod og sige fra.

Lærke Mogensen, Hotspotchef, Haderslev

I de næste to år skal hun sammen med skoler og politi forebygge kriminaliteten og misbruget blandt de unge i Haderslev Kommune.

- Vi vil gerne have, at de unge får det ud af det, at de begynder at forholde sig til nogle ting så tidligt, at det bliver en del af deres kerne. Så de får nogle værktøjer de kan hive op i en eller anden situation. Gør dem robuste til at stå imod og sige fra, siger Lærke Mogensen. 

Balladen i Haderslev begyndte sidste vinter, men tog for alvor til i sommeren 2016. Særligt to grupperinger har ofte været i slagsmål. I september valgte politiet at trække sig, da situationen eskalerede.

Selvom politiindsatsen blev intensiveret, så har byen stadig været præget af bilbrand. Den udvikling skal stoppes, og der skal der sættes ind overfor de unge. Den opgave skal løftes af Lærke Mogensen, der har store ambitioner.

- Jeg er tilfreds, når jeg kan se, at der implementeret en indsats, som jeg kan se rammer alle børn, unge og forældre. Der er meningsfuld og er sikret på lange bane, siger Lærke Mogensen.