Legendarisk bryggeri flyver fra hjembyen efter 157 år

De nye ejere af Fuglsang Bryggeri i Haderslev flytter produktionen til mere energieffektive produktionsanlæg.

Det er slut med Fuglsang i Haderslev.

Efter 157 år ophører produktionen af den lokale øl nemlig i de historiske bygninger i Haderslev by. Det betyder dog ikke, at det er slut med Fuglsang.

quote

Fuglsang er født i Haderslev, og vi vil holde fast i de lokale værdier, som brandet er bygget på.

Kasper Ryttersgaard Jacobsen, direktør i Royal Unibrew Danmark

Fremover skal øllen nemlig brygges og tappes på Royal Unibrews anlæg i Odense og Faxe.

Et spørgsmål om energi

Bryggeriet Fuglsang er grundlagt i Haderslev i 1865 og var indtil sidste år Danmarks ældste familieejede bryggeri. Det sluttede, da Royal Unibrew overtog bryggeriet sammen med mineralvandsfabrikken Frem i Ribe i maj sidste år.

Produktionen flytter nu, da det ikke kan svare sig at optimere det gamle anlæg i Haderslev.

- Flytningen af produktionen i Haderslev er en del af vores bæredygtighedsstrategi, herunder vores ambitiøse mål om at omstille til en fossilfri fremtid, siger Kasper Ryttersgaard Jacobsen, der er direktør i Royal Unibrew Danmark i et skriftligt svar.

- Vi sigter mod allerede at være CO2-neutrale i vores produktion i 2025, så vi har travlt. I lyset af dette vil vi løbende sikre, at vores virksomhed er energieffektiv og klimavenlig, siger han.

Én gang sønderjyde, altid sønderjyde

Medarbejderne på bryggeriet i Haderslev fik beskeden den 5. september og er blevet tilbudt andre stillinger i Royal Unibrew koncernen, der har afdelinger i Faxe, Odense og Ribe.

quote

Vi vil fortsat tilbyde vores kunder og forbrugere gedigent øl brygget efter sønderjysk tradition – nu blot brygget og tappet fra vores mere energieffektive anlæg i Faxe og Odense.

Kasper Ryttersgaard Jacobsen, direktør i Royal Unibrew Danmark

Den sidste øl bliver senest tappet i Haderslev d. 1. december i år. Flytningen fra hjembyen betyder dog ikke, at ølmærket mister sin identitet, understreger direktøren.

- Vi danskere glemmer ikke, hvor vi kommer fra, selvom vi flytter til andre dele af landet i løbet af vores liv. Fuglsang er født i Haderslev, og vi vil holde fast i de lokale værdier, som brandet er bygget på. Det betyder, at vi fortsat vil tilbyde vores kunder og forbrugere gedigent øl brygget efter sønderjysk tradition – nu blot brygget og tappet fra vores mere energieffektive anlæg i Faxe og Odense, siger Kasper Ryttersgaard Jacobsen.

De historiske bygninger tilhører Fuglsang Holding, der stadig er ejet af familien Fuglsang.