TV der bevæger dig

Livsvigtige numre ved vandet

Også Haderslev kommune har fået skilte med de livsvigtig numre ved strandene. Strandnumrene følges op af en app til mobiltelefoner.

Borgmester Jens Christian Gjesing med et af de nye skilte ved Flovt Strand.

De nye grønne skilte er sat op ved redningsposter, badestier, badebroer og adgangsveje til vandet. I Haderslev har de alle bogstavet A - efterfulgt af tre cifre.

A'et fortæller, at det er Syd- og Sønderjyllands Politikreds. Cifrene er en præcis stedangivelse for det pågældende område.

-Er man ikke lokalkendt vil skiltene være gode, hvis man skal ringe efter hjælp. Vi har mange dejlige strande, og det er en god fornemmelse ikke kun at dyppe tæerne i dejligt badevand, men også på en strand, hvor det er trygt og sikkert at bade, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

Det er Trygfonden, der betaler skiltene, og Haderslev Kommune, der i samarbejde med politiet har planlagt skiltenes placering.

Også beredskabschef Esge Homilius er begejstret for det nye tiltag:

-Ofte spilder redningsmandskabet vigtige minutter, fordi folk har svært ved at redegøre for, hvor de er ? strandnumrene giver stor sikkerhed for hurtig hjælp, siger han.

I Haderslev Kommune er det ikke kun ved strandene, der sættes skilte op. De stille også op inde i landet ved åer og søer, fx kanopladsen ved Haderslev Dam.

Skiltene indgår i kommunens badesikkerhedsplan, som kan findes på kommunens hjemmeside www.haderslev.dk/brand

Rådet for Større Badesikkerhed har udgivet en applikation til mobil-telefoner. Strandklar kan finde det nærmeste strandnummer direkte på telefonen. Desuden er der nyttige baderåd og førstehjælpsguide.