To lokale landsbyer er med i opløbet om blive årets landsby

Over Jerstal i Haderslev Kommune og Ansager i Varde Kommune konkurrerer med Vallekilde i Odsherred Kommune i finalen om at blive Årets Landsby 2017.

Fremtidens landsby er mere end forsamlingshuse og landsbylaug. Over hele landet udtænker lokale ildsjæle løsninger, som er med til at gøre landsbyerne digitale.

Og det er ildsjælenes digitale påfund, der bliver hyldet med prisen som Årets Landsby 2017, der uddeles for 21. gang i år. Bag prisen står Landdistrikternes Fællesråd og foreningen Landsbyerne i Danmark. 

quote

Det gode liv ikke opstår af sig selv. Det er resultatet af et hårdtarbejdende fællesskab af frivillige kræfter, som bruger teknologien til at udvikle og fremtidssikre deres landsby

Annette Vilhelmsen,  formand for bedømmelseskomiteen, Årets Landsby 2017.  

Siden ansøgningsfristen den 18. april har bedømmelseskomiteen læst sig gennem et væld af ansøgninger fra landsbyer over hele landet. Nu er feltet indsnævret til tre landsbyer med særligt fokus på det digitale. 

Over Jerstal i Haderslev Kommune og Ansager i Varde Kommune konkurrerer med Vallekilde i Odsherred Kommune i finalen om at blive Årets Landsby 2017.

Med temaet Den Digitale Landsby har bedømmelseskomiteen haft særligt fokus på samspillet mellem bosætning, demokratisk dannelse og digitalisering, fortæller Annette Vilhelmsen, der er formand for bedømmelseskomiteen og direktør for Tietgen i en pressemeddelelse om kåringen.

- Landsbyerne viser med al tydelig, at det gode liv ikke opstår af sig selv. Det er resultatet af et hårdtarbejdende fællesskab af frivillige kræfter, som bruger teknologien til at udvikle og fremtidssikre deres landsby. Det er denne indsats, vi gerne vil hædre med prisen, siger  Annette Vilhelmsen.

Vinderen af Årets Landsby 2017 bliver kåret til sommer.

Ansager og Over Jerstal i finalen om at blive Årets Landsby 2017