To lokale ryttere vinder EM-sølv

Det danske dressurlandshold med Anna Kasprzak, Haderslev og Agnete Kirk Thinggaard, Østbirk, red sig onsdag aften til sølv i holdkonkurrencen ved EM i Gøteborg.

Danmarks dressurlandshold sikrede onsdag aften en sølvmedalje i holdkonkurrencen ved EM, der foregår i Gøteborg. 

Det danske hold med Cathrine Dufour, Anna Kasprzak, Anna Zibrandtsen og Agnete Kirk Thinggaard sikrede sølvet efter en spændende afslutning på Nya Ullevi. 

Tyskland tog sig af guldet, mens Sverige fik bronze. 

- Jeg er så stolt, og det kan næsten ikke beskrives med ord, hvordan vi har det lige nu, siger landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein i en pressemeddelelse fra Dansk Ride Forbund.

Danmark lå nummer tre i holdkonkurrencen efter tirsdagens program, hvor Agnete Kirk Thinggaard og Anna Zibrandtsen havde været i aktion. 

Det blev derfor op til Cathrine Dufour og Anna Kasprzak at sikre en medalje i onsdagens program, hvilket lykkedes til fulde med sølvet. 

Danmark sluttede med 224,643 point, mens Tysklands guldvindere fik 237,072 point. Sverige fik 221,143 point på tredjepladsen. 

Alle danskere er blandt de 30 bedste ekvipager, der går videre til Grand Prix Special, hvor der rides om første individuelle medaljesæt fredag. EM i dressur afsluttes lørdag, hvor de 15 bedste rider om det sidste individuelle medaljesæt.

Fredag skal dressurrytterne ride Grand Prix Special, hvor de første individuelle EM-medaljer bliver uddelt.