Lokomotivfører opdagede skinneplet

Togtrafikken blev ved 14-tiden genoptaget på strækningen mellem Vojens og Vamdrup.En lokomotivfører opdagede en såkaldt skinneplet, som er en potentiel risiko for et regulært skinnebrud.

Strækningen mellem Vojens og Vamdrup har været spærret for både passager- og godstrafik siden klokken syv i morges.

- En lokomotivfører opdagede en såkaldt skinneplet, forklare rsektionschef Steen Kristensen, Banedanmark, til TV SYD.

Det er et område, hvor der er brækket en flække af skinnens overflade, og derfor blev al togtrafik indstillet, mens en sporvagt blev sendt ud.

Der blev konstateret, at skinnen havde en revne fra oversiden ned mod skinnefoden. Derfor blev et svejsehold tilkaldt for at sætte en helt ny skinne ind.

Skinner bliver påvirket voldsomt af togene og af temperatursvingninger.

- For hver grad, temperaturen falder, er der et træk på 1,2 tons i skinnen. Og i denne tid har vi svingninger fra 20 grader i dagtimerne til frysepunktet om natten, siger Steen Kristensen til TV SYD.

Det er en hårdt plaget strækning, som er ekstra udsat, fordi den kun har ét spor. Den 3. februar i år blev togtrafikken standset i fem timer på grund af et såkaldt laskebrud - det er brud på ledningen, der forbinder to skinner ved samlingen.

Strækningen er ved at blive udbygget til to spor, men er stadig ensporet.

Det er den samme strækning, hvor et skinnebrud standsede togtrafikken i flere dage i novemeber 2012, fordi et skinnebrud afsporede et godstog.

Bliv opdateret på DSB's hjemmeside her

Bruddet har også kastet et par politiske kommentarer af sig.