Maida har haft opholdstilladelse – men skal forlade landet

42-årige Maida har fået afslag på sin ansøgning om opholdstilladelse, på trods af at hun tidligere har haft netop opholdstilladelse og dansk CPR-nr.

Necsa Omaida Suazo Acosta Jensen, der til dagligt kaldes for Maida, skal forlade Danmark på grund af at lovbrud, som hun og familien ikke var bevidste om.

- Det kom som et chok. Vi havde ikke ventet at få det svar. Jeg frygter at skulle forlade landet. Det er som at sidde i fængsel, og det er rigtig svært, siger Maida til TV SYD.

quote

Det hele faldt sammen, og jeg blev ekstremt ked af det. Jeg ved ikke, hvad der skal ske med familien og hvor vi havner.

Per Jensen, Maidas mand

Det er knap 20 år siden, at Maida fra Panama blev gift med sin danske mand Per Kallesen Vennegaard Jensen. Sammen fik de to børn, og i en årrække flyttede familien til Spanien for at bo og arbejde.

Men efter 14 år i udlandet beslutter de sig for at tage hjem til Danmark. Per Jensen tager alene hjem for blandt andet at finde en bolig, og så flytter hans kone med senere. Nu er problemet så, at der går seks måneder fra Per Jensen flytter til Danmark til hans kone rejser med.

For loven siger, at mand og kone skal følges i naturlig forlængelse af hinanden - og det er omkring tre måneder, lyder vurderingen. Så nu kan Maida ikke få lov til at blive i Danmark - og familien frygter, at den bliver splittet.

quote

Det kom som et chok. Vi havde ikke ventet at få det svar. Jeg frygter at skulle forlade landet. Det er som at sidde i fængsel, og det er rigtig svært.

Necsa "Maida" Jensen, gift med Per Jensen

- Det hele faldt sammen, og jeg blev ekstremt ked af det. Jeg ved ikke, hvad der skal ske med familien og hvor vi havner. Jeg bliver også vred på systemet. Jeg kan ikke forstå at min kone, efter 18 års ægteskab, ikke kan få lov til at blive her – og jeg ikke kan få lov til at blive i mit land sammen med hende. Det kan jeg ikke kapere, siger Per Jensen.

Han er dybt frustreret og forstår ikke beslutningen.

- Jeg forstår godt vores udlændingepolitik, men man har glemt at lave et regelsæt, for os danskere, der har valgt en udenlandsk ægtefælle. Det bestemmer vi jo ikke selv, for kærligheden kender ikke grænser, forklarer Maidas mand.

Nu håber familien på forståelse fra Udlændingestyrelsen.

- Der har ikke været noget, der har adskilt os, som kan indikere at vi ikke er et par mere. Hvis de smider Maida ud, så smider de også mig ud – og jeg er dansk statsborger, slutter Per Jensen.

Maida og Per Jensen har indtil videre klaget over afgørelsen til Udlændingestyrelsen. De venter nu på Styrelsens endelige afgørelse - og indtil den kommer, kan Maida blive i landet.