Maja Alm nomineret som årets danske sportsnavn

Den 27-årige orienteringsløber Maja Alm, der har rødder i Haderslev, er nomineret til Danmarks fornemste idrætspris - årets sportsnavn 2015.

For 16 år siden vandt hun sit første DM-guld, men karrierens højdepunkt fandt sted i sommer, da Maja Alm blev tredobbelt verdensmester. Dermed er den 27-årige atlet oppe på i alt syv medaljer fra VM og tre fra EM.

Svømmeren Jeanette Ottesen, der stiller op for Triton Vejle, og kajakroeren René Holten Poulsen er de to øvrige nominerede til prisen, der sidste år blev tildelt Esbjerg-triatleten Camilla Pedersen.

Maja Alm er sideløbende idrætskarrieren tandlægestuderende på Aarhus Universitet.

Prisen som Årets Sportsnavn uddeles af Jyllands-Posten i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark for 25. gang i år og uddeles ved DRs store sportshow først i januar.

Ansvaret for den endelige kåring er lagt i hænderne på en priskomité med kulturminister Bertel Haarder (V) som formand og DIF-formand Niels Nygaard som næstformand. De øvrige medlemmer er DIF-direktør Morten Mølholm, Team Danmark-direktør Lone Hansen, Team Danmark-formand Frank Jensen samt chefredaktør Jørn Mikkelsen og sportsredaktør Christian Thye-Petersen, Jyllands-Posten.