TV der bevæger dig

Maja Alm var suveræn på hjemmebane i Haderslev

Den tredobbelte verdensmester Maja Alm levede op til favoritværdigheden, da hun sikkert vandt sit femte danmarksmesterskab i orienteringsløb på hjemmebane i Haderslev.

Den tredobbelte verdensmester Maja Alm levede op til favoritværdigheden, da hun sikkert vandt sit femte danmarksmesterskab i orienteringsløb på hjemmebane i Haderslev. Foto: OK HTF Haderslev

I kølig forårsol på hjemmebanen i Haderslevs gader var Maja Alm St. Bededag knap et halvt minut hurtigere end en anden verdensmester, Emma Klingenberg, Faaborg OK, der snuppede sølvmedaljen.

Lidt mere end halvvejs på dagens 3,6 kilometer lange rute lød Maja Alms forspring på 10 sekunder til konkurrenterne, og så øgede sprintverdensmesteren ellers farten på banens sidste poster.

- Det var rigtigt fedt at løbe i Haderslev, også selv om jeg aldrig har boet inde i byen. Jeg kender gågaden, men havde ikke styr på alle passagerne, så det var ikke nogen stor hjemmebanefordel, siger Maja Alm i en pressemeddelelse fra Dansk Orienterings-Forbund.

Og selv om Maja Alm har masser af internationale sprintmedaljer hjemme på trofæhylden, så får det danske sprintguld smilet til at brede sig i HTF-løberens ansigt.

- Efter at Emma Klingenberg stoppede på landsholdet, vidste jeg at presset ville ligge på mig, så jeg har sjældent været så nervøs op til et DM. Men jeg skal vænne mig til at være favorit i denne sæson, så dagens sejr giver masser af selvtillid inden World Cuppen i næste uge og EM og VM senere på sæsonen, siger Maja Alm.

Maja Alm fik sit helt store internationale gennembrud ved VM i Skotland sidste år. Her vandt hun i overlegen stil guld på den individuelle sprint og satte også et markant fingeraftryk på de danske hold, der vandt sprintstafet og damernes stafet i skoven.

Mere sport