Mandag genåbner byen med corona-guider på gaden

Haderslev sender særlige corona-guider i byen, når butikkerne genåbner.

Mandag den 1. marts bliver en særlig dag. ikke blot er den første dag i den første forårsmåned, den er også første dag på vejen tilbage mod det Danmark, vi kendte, før nogen anede, hvad corona og covid-19 var.

Det er mandag den 1. marts, at mange butikker igen må åbne døren for kunderne.

- Det bliver dejligt, men vi laver det ikke til en festdag. Det venter vi med, til også de liberale erhverv må slå dørene op igen, siger formand for Haderslev Butikker, Per Houmann, til TV SYD.

Corona-guider

Der vil være fokus på ekstra håndsprit og rengøring i butikkerne samt særligt indbudte coronaguider og securitasvagter, når Haderslevs butikker igen låser dørene op for kunderne.

- De skal hjælpe os med at huske coronareglerne, som for eksempel at holde afstand til hinanden. Det gælder jo stadig, siger Per Houmann.

quote

Det bliver dejligt, men vi laver det ikke til en festdag. Det venter vi med, til også de liberale erhverv må slå dørene op igen

Per Houmann, formand, Haderslev Butikker.

Det åbner igen mandag den første marts:

  • Alle butikker, som er under 5.000 kvadratmeter, undtaget er dog butikker i et storcenter. Her gælder fortsat, at det kun er butikker med dagligvarer, der må holde åbent
  • Butikker, som er over 5.000 kvadratmeter, må holde åbnet for et begrænset antal kunder, hvis de benytter et tidsbestillingssystem.
  • Udendørs kulturinstitutioner må genåbne, men der bliver et krav om, at gæster skal kunne fremvise en negativ test, som er højst 72 timer gammel.
  • Udendørs idræts- og foreningsaktivitet kan genåbne, og der må være op til 25 personer samlet til aktiviteterne.