For mange forældre undgår skolebestyrelsen

Landet over skal der afholdes valg til skolebestyrelserne inden sommerferien. Formanden for Skole og Forældre vil gerne have bredere opbakning fra forældrene til bestyrelserne.

Onsdag aften er der valg til skolebestyrelsen på Lagoniskolen i Haderslev, og skolebestyrelsen håber på stor interesse fra forældrene, men ifølge formanden for foreningen Skole og Forældre er det en stor udfordring at få forældrene til at engagere sig i skolebestyrelserne.

- Det er en udfordring at få forældrene med både fordi, de ikke ved, at der er valg, men også fordi de ikke ved, hvor stor indflydelse, der kan få. Men det er vigtigt for skolerne at få en bred repræsentation, siger formanden for foreningen Skole og Forældre, Mette With Hagensen, til TV SYD.

På Lagoniskolen i Haderslev er der opstillet syv kandidater som forældrerepræsentanter. Det er det samme antal, som skal vælges ind. Ifølge formanden for Skole og Forældre er der en stigende interesse for at være med i skolebestyrelser i forhold til sidste år, men repræsentationen kan altså stadig blive bedre.

Sådan foregår valget til skolebestyrelserne i Haderslev Kommune