TV der bevæger dig

Mange kom til åbent hus hos flymekanikerne

Flyvevåbnet mangler flymekanikere. Tirsdag var der mere end fuldt hus, da de inviterede indenfor på flyvestation Skrydstrup.

Der var stor interesse til tirsdagens åbent hus-arrangement på flyvestation Skrydstrup.

Der var mere end fuldt hus til tirsdagens åbent hus-arrangement til uddannelsen som flymekaniker hos Fighter Wing Skrydstrup.  Mere end 50 tilmeldte sig,  og da det maksimale besøgstal var 50,  så ligner det en succes. Det trænger flymekanikerne også til.

Arrangementet finder sted på en baggrund fyldt med huller.

Der var tirsdag stor interesse til åbent hus-arrangementet for flymekanikeruddannelsen på flyvestation Skrydstrup.

Sagen er, at flyvevåbnet mangler omkring 80 flymekanikere, ca. halvdelen af dem mangler i Skrydstrup. Sådan har det været i flere år, og det har betydet et massivt arbejdspres for flymekanikerne, som ikke kun arbejder i Danmark, men også er med på de danske missioner i udlandet. 

- Det ser fornuftigt ud.

 Martin Halfer, Kaptajn, Forsvarskommandoen.

Derfor skrev de sidste sommer et åbent brev til daværende forsvarsminister Carl Holst, Venstre, hvor de bad om en kamppause, fordi de var udmattede. Det udviklede sig i øvrigt til den første af flere dårlige sager for Holst, da han blev kritiseret for ikke at reagere på henvendelsen, fordi han var på sommerferie. Han er i dag forhenværende forsvarsminister.

Læs også Kunne du tænke dig at blive flymekaniker?

To gange om året begynder elever på flymekanikeruddannelsen. Næste gang er til december. Der er plads til 22 elever, og mere end 30 har søgt denne gang.

- Det ser fornuftigt ud. Det siger sagsbehandler i Forsvarskommandoen, kaptajn Martin Halfer, til TV SYD.  

 

 

Mest sete på tvsyd.dk