TV der bevæger dig

Menighedsråd: Ærgerligt, hvis katolsk kirke lukkes

Den katolske Kirke i Danmark vil lave omfattende omstruktureringer. Blandt andet foreslås det, at den katolske kirke i Haderslev skal lukkes og sælges. Det er ærgerligt, siger menigheden i Haderslev.

00:40

Foto: Google Street View

1 af 2

Der mangler både præster og penge i den katolske kirke i Danmark. Det er grunden til, at kirken nu lægger op til en omfattende oprydning i antallet af menigheder. Ifølge et nyt forslag vil de lægge menigheder sammen og sælge otte kirker fra.

En af de kirker, der er nævnt som lukningstruet, er den i Haderslev.

Det bliver foreslået, at kirken sælges og menigheden slås sammen med den i Kolding. Men det er et stort tab og slet ikke nødvendigt, lyder det fra Haderslev.

- Der er rigtig langt at køre til Kolding, og vi kunne sagtens forblive åbne her i Haderslev. Så vi vil kæmpe alt hvad vi kan, men chancerne for at vi får lov til at bestå er ikke gode, siger menighedsrådsformanden Luc Tan Le til TV SYD.

01:11 Luk video

Forslaget er blevet sendt i høring, og der skal træffes endelig beslutning om spareplanerne i marts. Ud over kirken i Haderslev er også Tønder på listen over katolske kirker, der står til lukning.

Mere kultur