Mentor skal hjælpe håndværkere i Haderslev

Haderslev Andels Boligforening og Haderslev Kommune samarbejder om et projekt, hvor en mentor skal binde udsatte ledige og håndværkerfirmaerne sammen.

Der skal bruges andet end mørtel, maling og håndværkernes arbejdskraft, når afdeling 27 i Varbergparken i Haderslev skal renoveres. Projektet, der skal tænke CSR ind i den omfattende renovering, er støttet af Arbejdsmarkedsstyrelsen.

Når renoveringen af afdeling 27 i Varbergparken til næste år går i fuld gang, er det ønsket, at det ikke kun er håndværkerfirmaer, der står for nedbrydning og modernisering. HAB og Haderslev Kommune samarbejder om et nyt projekt, hvor en mentor skal hjælpe udsatte ledige med at få job eller praktikpladser i de håndværkerfirmaer, der skal stå for renoveringen.

Det er den centrale pulje til en særlig beskæftigelsesindsats under Arbejdsmarkedsstyrelsen, som i 2014 støtter mentor-projektet med 360.000 kroner. Beløbet går til aflønning af en mentor, som ansættes i boligselskabet.

Mentoren bliver den daglige kontaktperson og bindeled mellem firmaerne og de ledige. Tanken er, at mentoren både skal uddanne de ledige, så de er i stand til at klare opgaverne, men også skal hjælpe firmaerne med at tackle de udfordringer, der kan opstå, når virksomhederne tager et socialt ansvar.