TV der bevæger dig

Minister på jagt efter regionale kultur-ideer i Haderslev

Kulturminister Marianne Jelved kommer til Haderslev tirsdag den 29. januar for at indsamle ideer til en handlingsplan for KulturDanmark fra områdets borgere, unge og kulturaktører.

Foto: Frederik Skovby Jørgensen

Ministeren opfordrer alle til at møde og fortæl om dine bedste kulturoplevelser og dine ideer i Kulturcampingvognen, som står ved Haderslev Katedralskole.

Kultur skaber fællesskab, drivkraft og jobs i en by eller en region. Hvor der er gode kulturoplevelser ? kunst, musik, litteratur, koncerter ? er der helt sikkert også sammenhold, nytænkning og inspiration. Dér vil folk gerne bo.

Derfor fortsætter kulturminister Marianne Jelved satsningen KulturDanmark, der blev lanceret før jul af den daværende kulturminister.

KulturDanmark sætter fokus på at udvikle potentialet i kulturen udenfor de store byer. KulturDanmark begynder med en inspirationstur gennem landet. Inspirationsturen skal munde ud i en samlet opfølgningsplan

for KulturDanmark, der vil blive udarbejdet i løbet af 2013.

- Den 29.januar sætter jeg 25 vigtige, lokale kulturaktører stævne til et inspirationsmøde, der skal handle om, hvordan vi kan synliggøre Sønderjyllands mange kulturressourcer og potentialer. Projekterne kan være så forskelligartede som at skabe et kulturhus, lave en fælles kalender for kulturtilbud i regionen, eller opbygge et partnerskab mellem

en lokal virksomhed og en teatergruppe. Der er mange muligheder, og vi har brug for alle ideer, siger kulturminister Marianne Jelved.

Kultur-campingvogn

Samtidig med inspirationsmødet har kulturministerens ungerådgivere opstillet en Kulturcampingvogn, som står ved Haderslev Katedralskole. Her inviteres unge (i alle aldre) fra hele regionen til komme med ideer og input til ministerens idéboks for KulturDanmark indenfor emnerne synlighed, engagement og vækst/turisme.

Man har mulighed for at bidrage med ideer på tre måder: optage via campingvognens shoutbox, skrive sin idé som et sms haiku-digt, eller male sin ide som graffiti på selve campingvognen.

Endelig kan man også indsende sin idé via idéboksen på ministeriets website www.kum.dk/temaer/KulturDanmark.

Ministeren vil selv efter inspirationsmødet besøge

kulturcampingvognen på Haderslev Katedralskole tirsdag d. 29. januar kl. 14.00-14.30.