Møbelhandler: Jeg er uskyldig

Møbelhandler fra Haderslev er netop løsladt efter at have været varetægtsfængslet i sag om videresalg af stjålne designer-møbler.

Designermøbler fra politiaktionen mod en række butikker.
Designermøbler fra politiaktionen mod en række butikker.

Den 28-årige møbelhandler René Ry Normann siger selv, at han er uskyldig. Han forklarer det med, at han havde købt varer hos en mand i Århus. Manden havde opsøgt møbelhandleren, som havde annonceret efter brugte designermøbler og lamper i Den Blå Avis.

Møbelhandleren fortsætter

Det så umiddelbart ud til at møbelhandlerens livsdrøm var smuldret, men han giver ikke op:

? Livsdrømmen er blot udsat. Jeg fortsætter og satser på at kunne åbne butikken Go' Stil om 3-4 uger. Jeg skal lige have mine møbler tilbage. Det sker forhåbentlig snart. De er frigivet, siger René Ry Normann til tvsyd.dk.

Butikken blev lukket dagen inden den skulle åbne. Det skete mandag den 17. maj.

Kan stadig dømmes

Selv om møbelhandleren nu er løsladt inden varetægtsfængslingens ophør, har politiet ikke opgivet sigtelsen mod ham og han risikerer derfor stadig at blive dømt for hæleri. 

- Men vi har ikke fundet det nødvendigt at opretholde varetægtsfængslingen, fordi vi skønner, at han ikke kan forstyrre efterforskningen i sagen, siger Michael Ørum Møldrup, straffelovssektionen i Østjyllands Politi til TV SYD.

Politiaktion

Møbelhandleren fra Haderslev blev sigtet for hæleri i en stor sag om tyveri af designer-møbler. Politi og Skat slog til mod flere adresser i Jylland.
Politiets aktion førte til, at butikken i Haderslev blev tømt, inden den overhovedet blev åbnet.

Vil lægge sag an mod politiet

Nu vil René Ry Normann lægge sag an mod politiet for uretmæssig anholdelse og varetægtsfængsling.
Fem unge mænd er varetægtsfængslet i fire uger i sagen. Ifølge politiet er to af dem medlemmmer af Hells Angels støttegruppe AK 81.