Nødhjælpsbil kan rykke ud

Nødhjælpsbilen i Fjelstrup ved Haderslev har stået stille siden den blev indkøbt i januar, men fra 2. maj kommer den i aktion.

Ambulancen i Fjelstrup drives af Fjelstrup Frivillige Brandværn, og de lokale beboere har indsamlet 150.000 kroner til den.

Foreløbig er den dog ikke kommet ud at køre, fordi Region Syddanmark ikke ville lade alarmopkald om ulykker og sygdom gå videre til brandværnet.

Det frivillige brandværn i Sommersted ved Haderslev har længe kørt med en nødhjælpsbil, men den ville regionen også stoppe.

Regionen mente, at den var godt nok dækket ind med det offentlige ambulanceberedskab.

Kovending

 Den opfattelse blev i dag ændret på et møde mellem de frivillige brandværn i Fjelstrup og Sommersted og næstformanden i regionens præhospitaludvalg, John Hyrup Jensen (SF).

Han blev overbevist om, at de frivillige brandværn både har uddannede folk og organisation til at rykke ud til for eksempel hjertetilfælde.

- Vi har været betænkelige ved, om de frivillige brandværn kunne løfte opgaven, men nu er vi blevet overbevist, siger John Hyrup Jensen.

Indsatsen fra de frivillige brandværn i Sommersted og Fjelstrup koster ikke regionen noget. De kan yde førstehjælp til en person med hjertestop i løbet af fire minutter, mens regionens ambulancer først er fremme i løbet af 14 minutter.

2. maj overtager sundhedsfagligt personale alarmcentralen, og både Sommersted og Fjelstrup bliver koblet på centralen.