Nu bliver uroplaget vej lukket om natten

I et forsøg på at skabe mere ro i Haderslevs natteliv har kommunen og politiet i samarbejde besluttet at spærre Nørregade i nattetimerne.

Gennem længere tid har der været uro og ballade i Haderslevs restaurationsgade, men nu skal en lukning for gennemkørsel i nattetimerne torsdag, fredag og lørdag være med til at skabe mere ro.

- Der færdes rigtig mange mennesker i området, og der er meget trafik. Derfor har vi i samarbejde med politiet besluttet at spærre for gennemkørsel, siger Rune Larsson, direktør for Erhvervs- og Borgerservice i Haderslev Kommune, til TV SYD.

Gennem det seneste år har Nørregade været plaget af slagsmål og hærværk. Det har bl.a. fået flere politikere til at kræve, at der bliver sat overvågning op i området.

Syd- og Sønderjyllands Politi håber også, at det kan være med til at gøre området mere trygt at færdes i.

- Vi har været massivt til stede i området den seneste tid og har observeret, at der foregår meget unødig gennemkørsel, og når der samtidig er mange berusede mennesker, kan det skabe farlige situationer, siger Jeppe Kjærgaard, leder af Lokalpolitiet i Haderslev, til TV SYD.

Spærringen gælder i tidsrummet mellem klokken 22.00 og 06.00 på strækningen fra Torvet til Jomfrustien.