Nu kan de ældre igen få besøg på plejecentre i Haderslev Kommune

Der kan igen komme besøgende på plejecentrene i Haderslev Kommune. Styrelsen for Patientsikkerhed ophævede fredag påbuddet om besøgsrestriktioner.

Nu kan de ældre på plejehjemmene i Haderslev Kommune igen få besøg af deres pårørende. Styrelsen for Patientsikkerhed ophævede i går påbuddet om besøgsrestriktioner, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Det er det lave smittetryk, som er én af styrelsens begrundelser for at ophæve påbuddet. Haderslev Kommune har et incidenstal på 12,6 de seneste syv dage. Den anden begrundelse er, at alle de plejehjemsbeboere, der har ønsket det, har fået 2. vaccination for mere end syv dage siden.

Besøg skal fortsat ske efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og det betyder blandt andet, at forsamlingsforbuddet skal overholdes med maksimalt fem personer, og der også bæres mundbind på fællesarealerne på plejecentrene.

- Mange af vores beboere og pårørende har oplevet et meget stort afsavn gennem en længere periode, så der er ingen tvivl om, at denne melding vil skabe lidt ekstra varme i en kold tid, siger formand for Udvalget for Voksen og Sundhed, Holger Mikkelsen, Venstre.

Styrelsen for Patientsikkerhed gav påbuddet om at lukke for alle besøgende den 13. november sidste år for at forebygge og inddæmme coronasmitten i Haderslev Kommune.

Onsdag blev påbuddet også ophævet i Tønder Kommune, hvor de ældre igen kan se lidt flere af deres nærmeste pårørende.